fbpx
Sari la conținut

University 2 Business

DAW BENȚA

Founded 2001
Industry Producție și comercializare vopsele

Despre noi

Prezentă pe piața  românească de 20 ani, compania DAW BENȚA este reprezentanța regională a concernului german DEUTSCHE AMPHIBOLIN WERKE SE, unul dintre cei mai mari producători din Europa în domeniul  vopselelor și materialelor de finisaj în construcții,  o afacere de familie cu o vechime de peste 125 ani.

Gama de produse fabricate şi comercializate acoperă sectorul vopselelor lavabile de interior şi exterior, amorse, tencuieli structurate, lacuri şi lazuri, tapete şi produse decorative speciale, vopsele epoxidice pentru pardoseli, sisteme de nuanţare computerizată pentru vopsele, lacuri şi tencuieli.

Misiunea companiei DAW BENȚA este ca prin gama de produse reunite sub brandul CAPAROL să se asigure că oamenii se simt mult mai confortabil și în siguranță în spațiile în care locuiesc sau își desfășoară activitatea atunci când Caparol le decorează și le protejează.

În anul 2001 Remus Aurel Benţa şi familia Murjhan, proprietarii grupului DAW Germania, se asociază pentru a înfiinţa compania DAW BENŢA în vederea promovării gamei de produse Caparol pe piața regională a materialelor de finisaj pentru construcții. Odată cu înființarea companiei are loc și inaugurarea primei unităţi de producţie a vopselelor Caparol din România, la Tîrgu Mureș.

“Am încercat să transferăm aici din experienţa de piaţă a concernului CAPAROL Germania, o afacere de familie de la 1895; am reuşit sa fim cunoscuţi în România, în cei 17 ani de activitate, pentru soluţiile de top şi produsele de cea mai bună calitate” spune Remus Aurel Benţa.