fbpx
Sari la conținut

University 2 Business

Work #LikeABosch – Parteneriat de tradiție dintre UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș și Bosch Automotive Blaj

Profitând de faptul că în prezent activitățile didactice se desfășoară în sistem hibrid, ceea ce permite ca orele de laborator să se țină față în față la universitate, studenții și masteranzii Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș au ocazia să folosească echipamentele și aparatele de măsură de ultimă generație cu care a fost dotat Laboratorul BOSCH, beneficiind și de o sală modernă care asigură un mediu de studiu plăcut și adecvat.

Dna. Șef lucrări dr. ing. Sorina Moica, ne-a împărtășit experiența predării în cadrul Laboratorului Bosch:

”Sunt fericită că pot susține fizic laboratoarele de Control Statistic în Sisteme de Producție în sala Bosch, o sală modernă, concepută adecvat pentru munca în echipă, în interiorul căreia mobilerul de tip modular poate fi organizat în funcție de numărul de participanți și de structura echipelor de lucru. Sala este dotată cu tehnologie de ultimă oră, ceea ce facilitează desfășurarea orelor în format interactiv, precum și posibilitatea de a discuta situații reale din fabrică.

De exemplu, la un laborator desfășurat recent în Sala Bosch, după prezentarea noțiunilor teoretice de Lean manufacturing, am trecut la partea practică, în cadrul Laboratorul Industry 4.0, unde, alături de colegul meu, Șef lucrări dr. ing. Adrian Duka, am desfășurat optimizarea  propriu-zisă a unui proces de producție. Am integrat în felul acesta toate elementele de control statistic abordate anterior: analiza procesului, colectarea datelor, interpretarea rezultatelor precum și prezentarea potențialelor îmbunătățiri ale procesului. Deoarece studenții de la Masteratul de Managementul Calității au fost interesați de activitatea de cercetare care s-ar putea desfășura în cadrul acestor laboratoare, am discutat și despre Școala de Studii Doctorale în cadrul căreia îi așteptăm cu teme provocatoare și interesante legate de sistemele de producție.”

De asemenea, merită să subliniem aici și existența unei alte săli, denumite Inspiring Working Conditions – IWC BOSCH Project Room – sala A 203, care reprezintă un spațiu inspirațional, unde studenții au acces liber și se pot relaxa sau lucra la proiecte individuale sau în echipe. Conceptul de Inspiring Working Conditions – IWC, în viziunea BOSCH, presupune amenajarea inspirațională a spațiului de lucru, care cuprinde astfel și elemente ce țin mai degrabă de zona de relaxare, realizându-se astfel un mix plăcut și reconfortant.  Acest concept este implementat la nivel global, în toate fabricile BOSCH

O altă importantă linie de activități în cadrul parteneriatului UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș și Bosch Automotive Blaj este reprezentată de pachetul de cursuri facultative BOSCH ACADEMY

Cursurile BOSCH ACADEMY au fost deja urmate de două generații de studenți, urmând ca în primăvara anului 2022 să se desfășoare cea de a treia ediție.